Wickedlasers

05 d’agost 2006

Programes d'astronomia

Aqui em teniu de nou.
Aquest cop us vull parlar de 3 programes d'astronomia pel pc que estan la mar de be i ademes son gratis que aixo sempre s'agraeix XD.
Doncs be el primer programa del qual us parlare s'anomena Stellarium: http://www.stellarium.org/ EL que et permet aquest programa es veure el cel en qualsevol punt de la terra a l'hora que vulguis com si fos un planetari. O sigui es com si tu estigesis al camp mirant les estrelles poden moure la vista on vulguis o tambe fent zoom per veure per exemple una galaxia etc... Amb totes les opcions que te penso que es un programa molt complet i que serveix per moltes coses. Pero penso que el millor es provar-lo i si teniu alguna pregunt no dubteu en preguntar.

Molt be ara toca presentar-vos el Celestia: http://www.shatters.net/celestia/ Per que conformar-se en veure les estrelles desde la superficie de la terra quan pots anar a l'estrella que vulguis o a qualsevol galaxia? Doncs si aquest programa te un mapa en 3D del univers conegut o millor dit catalogat perque tots sabem que l'univers es una cosa bastant gran XD. Doncs be tu comences veien la terra en un primer pla i amb les estrelles com uns puntets al darrera tens llibertat total per mouret on vulguis i quan vulguis per que tambe pots triar la data per exemple tinc uns quans screenshots de quan la voyager 2 va passar per Neptu cap a l'any 1989. Com podeu veure tambe podeu veure les diverses sondes que s'han enviat pero per veureles us les heu de descarregar per que son un addon que per cert n'hi han un munt per exemple textures mes realistes, un cataleg mes gran d'estrelles, sondes espacials, asteroides, etc... fins i tot la nau enterprise o l'estrella de la mort XD. Te un munt d'opcions. A mi m'agrada una que et permet veure les orbites dibuixades dels plenetes, llunes, etc... i si acceleres el temps veus com tot es va movent seguint la orbita. Jo vaig fer servir aixo per veure quan tornaria el Halley i sera cap a l'any 2061 si no m'enrecordo malament.
Recomano que el proveu al principi costa una mica moures pero quan li agafes el truc es molt facil i et permet fer moltisimes coses i viatjar on vulguis. A mi aquest programa ma obert els ulls perque tothom diu que l'univers es molt gran pero no to acaves d'imaginar fins que no o veus amb els teu propis ulls i la manera per veureu es viatjar a qualsevol estrella pero sense utilitzar el viatge rapid sino que as d'utilitzar les tecles F1, F2,F3 etc... per fixar una velocitat i veure kuan tardes en anar a una estrella enkara que vagis mes rapid que la llum. Com ja e dit recomano que el proveu.

I per acavar us presento l'orbiter: http://orbit.medphys.ucl.ac.uk/
L'Orbiter es un simulador espacial o sigui com si fos un Flight simulator pero amb la diferencia que en l'orbiter portes coets i pots sortir fora de la terra sino no seria espacial XD. Te uns bons grafics, la fisica es molt bona i gairebe pot servir per entrenar astronautes per la seva complexitat. Doncs si la britat es que al principi no tens ni idea de per on comencar pero per sort hi han bons manuals i tutorials que t'orienten i fins i tot t'ajuden a fer algunes missions del simulador com pot ser fer un vol de cap canyaveral a la ISS o anar a la lluna per exemple. Segurament llegint tot aixo no us animeu gaire pero recomano que mireu els screens: http://orbit.medphys.ucl.ac.uk/gallery.html i ja veureu com es un gran simulador i val la pena dedicar-li una mica de temps.

Com podeu veure d'accents no s'acostumen a veure molt en els meus textos XD. Pero en aquest no hi ha ningun degut a que he escrit aquest text desde Colorado (EUA) i com ja sabeu a qui no saben que son els accents i el teclat va en consonancia amb el coneixement perque no te cap accent ni c trencada o sigui que disculpeu. O dic per que hi ha gent que em criticara (Ulises). Tambe se que o podia haver fet amb el charmap pero era un tonteria i una perdua de temps.

Doncs aixo es tot per avui.

Nomes deixeu-me recordar-vos que no us oblideu de probar-los sobretot el Stellarium i el Celestia i dieume algo JEJEJEJE.

1 comentari:

Ulises ha dit...

ja que se'm cita, replico.
Bona idea aquesta de fer servir el teclar americà com a excusa.
Suposo que el teclat americà t'obligava a escriure veritat amb B, o escriure hi han...etcetera.

Anant al tema.
Que puc dir-vos? He tingut la gracia divina de poder gaudir de les recomanacions de l'Unai (divines també, obvi) abans que ell obris aquest blog, i per tant ja fa temps que gaudeixo de l'stellarium.

Si l'unai no us ha convençut amb la seva manera de parlar de la Beritat, www.ulisesrey.blogspot.com us prepara una gran i molt propera sorpresa relacionada amb l'espai!